Osnivanje Zadruge Vodnjan

Dana 25.09.2008.g. osnovana je poljoprivredna Zadruga Vodnjan - Cooperativa agricola Dignano. Osnivačkoj Skupštini, u ime Inicijativnog odbora, presjedavao je Ezio Pinzan, zapisnik je vodila javni bilježnik Mirna Pliško, za predsjenika verifikacione komisije odabran je Franko Raguž.

Osnivačkoj Skupštini pristupila su 42 poljoprivrednika iz Vodnjana i okolice. Donesena su dva važna pravna akta, Ugovor o snivanju PZ i Pravila PZ. Nakon toga pristupilo se odabiru članova tijela upravljanja. Javnim glasanjem jednoglasno su izabrani:

- za Predsjednika Skupštine ujedno i Zadruge izabran je Lucio Toffetti iz Vodnjana,

- u  Nadzorni odbor odabrani su Ezio Pinzan, Valter Šarić i Stanislav Rojnić,

- za Upravitelja odabran je Vilim Vodnik.

Punopravno članstvo u Zadruzi postaje se uplatom članskog uloga minimalno 3.000,00 kn i to u roku od 30 dana tj. do 25. listopada 2008.g. Odlučeno je da to bude i maksimalni ulog, što znači da svi oni koji žele biti punopravni članovi Zadruge bez obzira što nisu prisustovali Osnivačkoj Skupštini imaju isti postotak udjelničkih djelova.

Svi budući članovi, oni koji nisu to do sada učinili, moraju potpisati pristupnice koje mogu dobiti u uredu Udruge Agroturista. U ime Grada Vodnjana Skupštini je prisustovao gradonačelnik Klaudio Vitasović koji je izjavio da i Grad Vodnjan želi biti član Zadruge te će na ime članskog udjela uplatiti 20.000,00 kn. Bez razliku na visinu uloga Grad Vodnjan će imati pravo samo jednog glasa kao i svi ostali punopravni čkanovi Zadruge. Obavijest o privremenom žirom računu na kojem se uplaćuje osnivački ulog, može se dobiti u sjedištu Udruge Agroturist. O tome ćemo i pismeno obavjestiti i sve članove Udruge koji su potpisali pristupnice.

Trg slobode 2, II kat tržnice
52215 Vodnjan

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio

Voditelj stručne službe
mob: +385 (0)99 2020933

Korisni linkovi

www.vodnjan.hr
www.zoob-oljke.si

Lokacija udruge

Kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova

Statut udruge