Prijem maslinara Agroturista kod gradonačelnika

Prijem 2008.Gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović je u srijedu 24. rujna 2008. u prostorijama Grada Vodnjana primio članove poljoprivredne udruge Agroturist Vodnjan-Dignano koji su sudjelovali na Hrvatskom šampionatu maslinovih ulja "Ultra Ekstra 2008" u Zagrebu.

Portal 7maslina organizirao je veliko natjecanje svih pojedinačnih pobjednika, šampiona maslinovog ulja, koji su osvojili prva mjesta na 14. smotri maslinovih ulja u Hrvatskoj u 2008. godini (vidi www.7maslina.net).

Natjecanje je koncipirano na takav način da su sva ulja ocjenjivana ne samo kroz jedan panel, kako je to uobičajeno, već tri panela. Od toga su dva već dobro poznata panela, i to, one koje čini Udruga senzornih analitičara maslinovog ulja (USAMU) i Prehrambeno razvojni centar iz Klisa te potrošaći odabrani slučajnim odabirom. Novost ocjenjivanja kvalitete ulja je u biti upravo u uključivanju potrošača, čime se željelo odaslati poruku kako i potrošači trebaju usvojiti određena znanja jer će kao educirani sigurno lakše prepoznati vrijednosti i kvalitete koje bi maslinovo ulje činile nezamjenjivom namirnicom svakog domaćinstva.

Maslinari Agroturista iz Vodnjana su i na ovome takmičenju postigli zapažene rezultate tako je Ekstra djevičansko maslinovo ulje "Gorlato" iz OPG-a Adriane i Slobodana Cara, iz njihovih maslinika u Vodnjanu, proglašeno "Šampion svih šampiona". Treće mjesto je pripalo "Olei B.B." Duilia i Bosiljke Belić dok je po mišljenju potrošača u ocjenjivanju ekstra djevičanskih ulja treće mjesto je osvojilo ulje iz OPG Maria i Dragice Pekica. Također je bio prisutan Belci Livio ispred OPG Braća Belci i sinovi.

Gradonačelnik je prisutnim i nagrađenim uljarima zahvalio riječima i prigodnim poklonima ističući kako su još jednom dokazali kako je vodnjansko ulje najbolje i da s pravom tom gradu pripada epitet Grad maslinovog ulja.

Trg slobode 2, II kat tržnice
52215 Vodnjan

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio

Voditelj stručne službe
mob: +385 (0)99 2020933

Korisni linkovi

www.vodnjan.hr
www.zoob-oljke.si

Lokacija udruge

Kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova

Statut udruge

Bilanca 2020.

Bilanca 2021.