Info za poljoprivrednike 17.8.2017.

Info maslinarima 17.8.17.

Let maslinine muhe na feromonskim lovkama očitan jučer i danas; 16. i 17.8.  je nizak, osim na 2 lokacije je preko kritičnog broja ali nema značajnih uboda niti ličinki. Prošli tjedan let je bio još niži. Temperatura je trenutno visoka, ali se za vikend očekuje pad i blage oborine pa je potrebno nastaviti često praćenje zaraze plodova i leta osobito nakon kiše. 

Na pojedinim sortama i lokacijama i dalje dolazi do žućenja lišća i venuća plodova pa je za ublažavanje stresa visokih temperatura i nedostatka vode potrebno ponoviti gnojidbu preko lista biostimulatorima u večernjim satima, što kasnije. Od gnojiva na bazi Aminokiselina može se koristiti npr Fitofert LMW ili Fitofert S sa dodatkom sumpora za povećanje randmana.

Nastavljamo dijeliti vodu za zalijevanje poljoprivrednih kultura na vodocrpilištu Karpi, na lokalnoj cesti Galižana – Fažana ovu subotu i nedjelju, samo ujutro od 7,00 do 11,00 sati.

Prošli četvrtak 10.8. palo je 1,3 a subotu 12.8. svega 5,10 l kiše, koliko se otprilike očekuje i ove subote. Paunovo oko bit će potrebno tretirati nakon prvih većih oborina ali ovaj mjesec nije bilo uvjeta za nove infekcije.

Ove subote, 19. kolovoza 2017. godine u uhodanom terminu u Vodnjanu na Stočnom sajmu, Rudarska bb, poljoprivredna udruga „Agroturist“ iz Vodnjana organizira obavljanje tehničkog pregleda traktora i priključaka. Pregled će se moći obaviti od 8,00 do 13,00 sati.

Trg slobode 2, II kat tržnice
52215 Vodnjan

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio

Voditelj stručne službe
mob: +385 (0)99 2020933

Korisni linkovi

www.vodnjan.hr
www.zoob-oljke.si

Lokacija udruge

Kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova

Statut udruge