Najava prikaza rezidbe za 2012. godinu

Izlaskom iz zime i zatopljenjem stvaraju se povoljni klimatski uvjeti za optimalno provođenje više agrotehničkih mjera u maslinicima. Pored proljetne obrade tla, gnojidbe, prihrane, zaštite i dr., ožujak i travanj su optimalni mjeseci provođenje rezidba maslina na rod. Udruga Agroturist prilagođava savjetovanje i edukativne aktivnosti trenutnom stanju na terenu u poljoprivrednim kulturama koje su ekonomski isplative i zanimljive za naše poljoprivrednike.

Već nekoliko godina udruga organizira cikluse predavanja i pokaznih vježbi iz rezidbe maslina na rod. Ove godine prvi termin je zakazan za 1. ožujak (četvrtak) u masliniku OŠ Vodnjan sa početkom u 16,00 sati. Kako bi udovoljili potrbama što većeg broja maslinara spomenute vježbe održavat će se svakog četvrtka do kraja travnja odnosno do 26.4.2012.g., ukupno kroz 9 susreta. Najave nisu potrebne, a pravo prisustvovanja imaju svi oni koji se bave maslinarstvom bilo profesionalno, za vlastite potrebe ili iz hobija. Predavači i demonstratori bit će stručnjaci iz udruge i vanjski suradnici iz struke. Maslinari koji žele pokazati svoje stečeno znanje mogu ponijeti alat za rezidbu i sami pokazati vlastito umijeće uz asistenciju stručne osobe. Zainteresirani se ne trebaju ustručavati eventualnih većih ili manjih grešaka u rezidbi jer poznata je ona stara maslinarska poslovica da je najveća pogreška maslinu ne orezati.    

Program predviđa održavanje rezidbe jednom tjedno tokom ožujka i travnja u masliniku Osnovne škole Vodnjan. Moderatori rezidbe su agronomi Edi Družetić i Franko Raguž. Ukoliko netko od članova smatra da bi bilo poželjno u sklopu prikaza rezidbe zbog specifičnosti posjetiti i njegov maslinik može izraziti potrebu.

Trg slobode 2, II kat tržnice
52215 Vodnjan

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio

Voditelj stručne službe
mob: +385 (0)99 2020933

Korisni linkovi

www.vodnjan.hr
www.zoob-oljke.si

Lokacija udruge

Kalendar i godišnjak poljoprivrednih radova

Statut udruge

Bilanca 2022.

Bilanca 2023.